Kasteelhoeve  Nederhorst den Berg - Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Historie van Nederhorst den Berg

De nederzetting Nederhorst den Berg zelf is al heel oud, hoewel we niet weten hoe oud precies (waarschijnlijk dateert hij al van de achtste eeuw).

Omstreeks 1300 maakten Nederhorst en Overmeer, samen met Ankeveen en Kortenhoef deel uit van één groot gerecht, later vormden ze een zelfstandig rechtsgebied. In 1811 werden Nederhorst den Berg, Ankeveen, Nigtevecht en Hinderdam samengevoegd tot één gemeente, met Nederhorst den Berg als hoofdplaats. Maar dat duurde niet lang. In 1918 werden Ankeveen en Nigtevecht weer afgescheiden. In 1819 werd de grens tussen de provincies Utrecht en Noord-Holland gewijzigd, Nederhorst den Berg 'verhuisde' van Utrecht naar Noord-Holland.

Meer lezen: https://www.wijdemeren.nl/4/overwijdemeren/Nederhorst-den-Berg/Historie-van-Nederhorst-den-Berg.html

Uw eigen persoonlijk account

Welkom op de website van ‘Kasteelhoeve’ in Nederhorst den Berg.

Voor dit nieuwbouwproject zijn inmiddels de verkoopvoorbereidingen gestart. Om op de hoogte te blijven en de nieuwsbrieven te ontvangen is het van belang om een persoonlijk account aan te maken op deze website. Uw gegevens komen in dit persoonlijke account, waar u zelf de beheerder van bent. U kunt uw gegevens dus zelf aanpassen of verwijderen op ieder gewenst moment!

Ga naar de pagina interesse om uw account aan te maken.

Facebookpagina

Kasteelhoeve heeft een eigen Facebookpagina.

Like en deel deze pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer!

Blijf op de hoogte
van de ontwikkelingen

Meld u aan