ARCHITECT AAN HET WOORD OVER HET ONTWERP VAN KASTEELHOEVE

Toen Jasper van Rijn van ENZO architectuur & interieur® voor het eerst op de plek van Kasteelhoeve kwam, was hij gelijk geïnspireerd. “Wat een bijzondere plek is dit! Voor ons werd toen duidelijk dat het weidse uitzicht en de sloot rondom het gebied belangrijke kwaliteiten waren die we tot in de woningen voelbaar wilden maken. Door de woningen veel grote ramen tot aan de grond te geven, worden binnen en buiten echt één.”

De 8 woningen en de villa aan de oostkant hebben een tuin aan het water. Aan de overzijde van het water ligt de bostuin van kasteel Nederhorst. De 3 villa’s aan de westzijde hebben een weids en vrij zicht over de weilanden.

“Wat een bijzondere plek, dacht ik, toen ik voor het eerst op de locatie van de ‘Kasteelhoeve’ kwam. Het weidse uitzicht en de sloot rondom het gebied zijn belangrijke kwaliteiten die we graag tot in de woningen voelbaar wilden maken.”

Eigentijdse, landelijke architectuur
Niet alleen heeft Jasper de natuur naar binnen gehaald met de grote ramen. In de architectuur heeft hij het landschappelijke karakter ook terug laten komen. “Maar wel met een hedendaagse twist, zodat Kasteelhoeve een eigen karakter krijgt. Van deze tijd!”, zegt hij stellig.

Lage goten zorgen voor vriendelijk karakter
Jasper vervolgt: “De lage goothoogtes van de 8 woningen en de villa aan de oostkant maken dat deze woningen zich vriendelijk in het landschap voegen. Leuk is dat de villa naast de woningen zich in de doorsnede en het bouwvolume aansluit, maar in de materialisatie wat afwijkt. Deze villa is ontworpen als het voorhuis bij de schuur, zoals dat in een landelijke streek vaak voorkomt.”

Villa met rieten kap
De 3 villa’s aan de westzijde hebben asymmetrische rieten kappen. Deze kapvorm is geënt op de vroegere kapschuren. Aan de entreezijde is de gevel hoger. De moderne entree oogt extra hoog doordat deze doorloopt in de verdieping. Dit zorgt voor een chic en warm welkom en geeft de voorgevel meer openheid. Aan de achterzijde lopen de rieten kappen lager door, als een overgang naar het mooie landschap met het weidse uitzicht.

Een combinatie van metselwerk, houten gevelbetimmering en de over de gevel doorgetrokken rieten kap geven de villa’s een prachtige uitstraling. In de voorgevel volgt de overgang van de rieten kap naar de houten gevelbetimmering een vloeiende schuine lijn. Deze schuine lijn koppelt de drie vrijstaande villa’s tot een ‘mooie boerderij in het landschap’.

Eén familie
De kleuren en materialen die ENZO koos, zijn natuurlijk en warm. Jasper: “De lichte gevelsteen, houten gevelbetimmering en met riet afgewerkte daken van de drie villa’s combineren mooi met elkaar. De 8 woningen zijn qua kleur en materiaal meer geïnspireerd op de boerenschuren. Dat zie je terug in de gemetselde plint in combinatie met de donkere gevelbetimmering en vlakke dakpannen.

De villa’s en woningen hebben hun eigen uitstraling, maar zijn door de vorm, materialen en daklijn wel overduidelijk familie van elkaar. Kortom een mooi ensemble dat Kasteelhoeve verrijkt. Jasper tot slot: “Ik kan niet wachten om hier straks rond te lopen en te zien hoe mensen van hun huis, tuin en de omgeving genieten.”

MEER INFORMATIE?

VRAAG HET
DE MAKELAAR!

SCHRIJF U NU IN VOOR
EEN VAN DE WONINGEN!

INSCHRIJVEN