OVERAL HET MOOIE LANDSCHAP BELEVEN,
OOK IN HUIS

Jasper van Rijn van ENZO architectuur & interieur®
maakt het ontwerp voor de 4 villa’s en 8 woningen en
daar kan hij enthousiast over vertellen, blijkt als we hem spreken.

“Wat een bijzondere plek, dacht ik, toen ik voor het eerst op de locatie van de ‘Kasteelhoeve’ kwam. Het weidse uitzicht en de sloot rondom het gebied zijn belangrijke kwaliteiten die we graag tot in de woningen voelbaar wilden maken.”

Wonen aan het water en zicht op de weilanden
“Alle woningen hebben een tuin aan het water en de ene villa die hierop aansluit ook. De drie andere villa’s hebben een weids en vrij zicht op de weilanden. Door de woningen veel grote ramen tot aan de grond te geven, worden binnen en buiten echt één.”

Ook in de architectuur heeft Jasper het landschappelijke karakter terug laten komen. Maar wel met een hedendaagse twist, zodat het project ‘Kasteelhoeve’ een eigen karakter krijgt. “Van deze tijd!”, zegt hij stellig. “De lage goothoogtes maken dat de woningen zich vriendelijk in het landschap voegen. Leuk detail is dat de villa naast de woningen zich qua goothoogte aansluit. Vervolgens loopt de kap op richting de kop. De hogere nok, ver overstekende dakrand en grote ramen maken dat de woning zich opent naar de omgeving. Die openheid zie je ook terug bij de andere drie villa’s. Het hele ontwerp is geënt op het uitzicht en het landelijke wonen.”

Eén familie
De kleuren en materialen die ENZO koos, zijn licht, fris en warm. “Een lichte gevelsteen, rieten daken en antracietkleurige kaders van de villa’s combineren mooi met elkaar. De moderne entree steekt door het rieten dak heen en zorgt voor een chic en warm welkom. De woningen zijn qua materialisering wat meer geïnspireerd op de boerenschuren. Dat zie je terug in de gemetselde kopgevel en borstwering in combinatie met de houten gevels.”

De villa’s en woningen hebben hun eigen uitstraling, maar zijn door de vorm, materialen en daklijn wel overduidelijk familie van elkaar. Kortom een mooi ensemble dat het project ‘Kasteelhoeve’ verrijkt. Jasper tot slot: “Ik kan niet wachten om hier straks rond te lopen en te zien hoe mensen van hun huis, tuin en de omgeving genieten.”

Blijf op de hoogte
van de ontwikkelingen

Meld u aan